56 гектарів ріллі, 5 квартир і сотні тисяч доларів заощаджень – аналіз декларації нардепа Сергія Мандзія

1503

 56 гектарів землі, 5 квартир і сотні тисяч доларів заощаджень – нардеп від «слуг» Сергій Мандзій вразив чималими статками. Політик і бізнесмен – останній, хто долучився до монобільшості. Цікаво, що перша робота Сергія Мандзія – вантажник продовольчого магазину. Нині 30 років по тому – він мільйонер і народний депутат, а також голова міжфракційного об’єднання «За Хмельниччину». 

 Від вантажника до мільйонера. Ще 30 років тому Сергій Мандзій починав трудову діяльність з вантажника продуктового магазину. Нині доріс до народного депутата України із чималими статками. Політик останній, хто долучився до монобільшості. У Верховну раду потрапив в грудні 2019-го через кадрові питання. За минулий рік новоспечений слуга народу за номером 136 заробив 1 мільйон 965 тисяч гривень, з них лишень 31 тисяча – зарплата парламентаря, левова часта доходу – 833 тисячі дав бізнес. До слова, нардепу підконтрольні 9 підприємств – будівельного і ІТ-шного напрямку. Окрім того, депутат задекларував 891 тисячу гривень отриману від продажу автівки. Ще 144 тисячі – сукупна зарплата, як керівника власних підприємств. Решта – гроші від оренди і відшкодування за партійне навчання.

 Утім, це не все. Ще 689 тисяч заробила дружина народного. Ірина Мандзій – гінекологиня Хмельницького міського перинатального центру і викладачка медичного коледжу задекларувала 118 тисяч зарплати та 570 тисяч від продажу нерухомості. Отож разом у 2019 –му родина парламентаря заробила 2 мільйони 654 тисячі гривень. Це на 846 тисяч більше, ніж до обрання.

 Нерухомість депутатської родини вражає не менше за заробітки. В декларації Сергія Мандзія значиться 5-ть квартир, до обрання їх було 7; житловий будинок у Давидківцях на 191 квадратний метр і 34-ри земельні ділянки у Славутському і Хмельницькому районах спільною площею у 56 гектарів. У гаражі подружжя дві автівки – NISSAN Maxima 2005 року випуску за 30 тисяч гривень і новенька TOYOTA LAND CRUISER PRADO 150 придбана торік за 1 мільйон 399 тисяч гривень.

 Родина слуги народу на двох потенційно накопичила 672 тисячі доларів, 98 тисяч євро і 387 тисяч гривень. Чому потенційно? – В декларації значиться, що Сергій Мандзій позичив третім особам понад півмільйона доларів і 75 тисяч євро. Щоправда, хто ходить в боржниках у Манздія і коли виникло зобов’язання в декларації парламентаря чомусь не вказано.

" " " "