Пробне ЗНО не відбудеться – тестування скасували через коронавірус

1115

Пробне ЗНО скасували через коронавірус.Тестування з української мови і літератури запланували на 15-17 червня. Однак,стрімке збільшення хворих у середині червня змусило МОЗ внести зміни до постанови уряду. Про це в незалежному центрі оцінювання якості освіти дізнались у суботу. Тож за вихідні довелося перелаштувати усі пункти тестування.

Пробне ЗНО з українськоїмови і літератури було заплановане на 15 червня. Однак у суботу стало відомо – воно не відбудеться. Усе через коронавірус. Кількість хворих стрімко збільшилась. Тож уряд вилучив своєю постановою пробне ЗНО з переліку винятків, коли дозволено відвідувати заклади освіти. Як кажуть у Вінницькому регіональному центрі, усі карантинні вимоги виконали – закупили антисептики та засоби захисту.

За вихідні у центрі оцінювання кості освіти змушені були шукати інші шляхи перевірки знань абітурієнтів. Тому у кожному пункті тестування можна буде взяти матеріали для підготовки та пройти іспит онлайн.

Як кажуть педагоги, скасування пробної сесії не настільки суттєве для подальшого перебігу вступної кампанії. А от відміна основної сесії – це суттєвий крок назад в освіті, переконані у гуманітарно-педагогічнійакадемії.

На пробне ЗНО в нашому регіоні зареєструвалося понад 8 тисяч бажаючих,а на основне тестування – близько 13 тисяч осіб.

" " " "