Безкоштовне КТ. Томографію легень хворим на коронавірус робитимуть за кошти держави

1157

Безкоштовне КТ. Томографію легень хворим на коронавірус робитимуть за кошти держави. Таку заяву під час брифінгу зробив міністр охорони здоров’я. Пацієнти масово почали вимагати від сімейних лікарів направлення. Однак ті нових алгоритмів лікування ще не бачили. Більш того, у нашому місті немає жодного апарату.

12 жовтня, під час чергового брифінгу, міністр охорони здоров’я Максим Степанов вкотре наголосив, що компютерну томографію та рентген пацієнтам, які хворі на коронавірус, повинні робити безкоштовно. Ці послуги входять в ковідний пакет і платить за них НСЗУ. Все, що потрібно хворому — направлення від сімейного лікаря.

Втім, сімейні лікарі на місцях, зазначають, таких нормативних документів ще не отримали. Та й скеровувати пацієнтів – не має куди.

Усі заклади, які роблять компютерні обстеження — приватні. І не контрактуються з НСЗУ. Тому щоробити у даній ситуації — медики просто не знають. А ось ПЛР-тести справді є безкоштовними, додає Людмила Головко. Однак, направляють на нього не всіх.

Якщо таких немає — аналіз Вам не робитимуть. Більш того, згідно нового наказу Міністерства охорони здоровя №2122, відтепер на плр-тести не скеровують і контактних осіб та тих, які вже одужали. Після 14 днів пацієнти, які хворіли, автоматично знімаються з обліку.

" " " "