Зеленський сказав, коли в Україні можуть повернутися до жорсткого карантину

Все залежить від добової кількості випадків інфікування корнавірусом

1423

В Україні можуть повернутися до жорстких карантинних обмежень за умов, якщо добова кількість випадків інфікування коронавірусом перевищуватиме протягом декількох днів деяке критичне значення. Про це вчора, 19 жовтня, заявив президент України Володимир Зеленський в ході зустрічі з представниками українського духовенства (Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій).

Так, за словами глави держави, в Україні жорстко посилять карантин якщо приріст інфікованих коронавірусом за добу перевищить 9,5 тисяч осіб. За словами Зеленського, для української медичної галузі така кількість хворих є критичною. При цьому гарант додав, що такий сценарій розвитку пандемії стане катастрофою для української економіки. Вона просто на просто зупиниться .

“Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9500 щоденних заражень коронавірусом. Якщо мати більш ніж 9500 інфікованих щодоби, ми будемо змушені вводити жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни і буде дуже складно всім”, – сказав Зеленський.

Враховуючи обставини, президент звернувся до представників духовенства з закликом допомогти державі в ці не прості часи та зробити усе, що залежить конкретно від них. Зокрема, проводити релігійні обряди таким чином, щоб максимально зменшити скупчення людей, збільшити соціальну дистанцію, проводити з паствою відповідні бесіди, нагадуючи про елементарні правила карантину, тощо. Також хорошою ініціативою було б проведення богослужінь в режимі онлайн.

Читайте також: Роман Примуш розповів за скільки часу можна отримати результат ПЛР-тесту на коронавірус

“Ми можемо знизити кількість заражених і померлих, якщо зменшимо перебування громадян, особливо похилого віку, в місцях масового скупчення людей. Ідеться не тільки про церкви, а й про будь-які приміщення та заходи”, – пояснив Зеленський.

Представники духовенства, у свою чергу. Погодилися з президентом і запевнили, що зроблять усе можливе і будуть дотримуватися рекомендацій.

" " " "