Безкоштовної діагностики – не буде !

889

З 1 липня українці мали отримувати пакет розширених безкоштовних медичних послуг та декілька видів діагностики. Проте урядова програма не запрацювала. Чому її відтермінували на невизначений час – у профільних  управліннях не розуміють. Адже кошти на це передбачені.

Понад 2 десятки різних  аналізів, ехокардія, МРТ, 5 видів рентгену, 6 – ультразвукової діагностики та  4 види біопсії. І це ще не повний перелік тих медичних послуг, які з 1 липня мали б отримувати українці безкоштовно. Загалом їх нарахували близько 60.

До запровадження цієї програми заклади охорони здоров’я готували ретельно,  говорить начальник міського управління охорони здоров’я Борис Ткач. Їх  повністю комп’ютеризували та оснащили необхідним обладнанням. Проте медичні інновації не запрацювали.

Окрім того, додає Борис Ткач,гроші на безкоштовну діагностику з державного бюджету виділили. Тому не розуміє, чому програму відтермінували.

Тож поки що пацієнти як і раніше отримуватимуть лише базовий перелік послуг. Що ж стосується вторинного рівня, то тут наразі розроблять нову модель фінансування , яка запрацює з 2020 року.

" " " "