Безпека руху – передусім

1080

Оповіщений – безпечний. В Україні найвища смертність на дорогах серед усіх європейських країн. Щодня на наших автошляхах гине кілька десятків людей. Аби мінімізувати та зменшити ці страшні цифри, до Хмельницького з робочим візитом навідалися експерти з Європи. Вони розказали, як зменшити кількість ДТП в декілька разів.

За півроку на теренах області зафіксовано майже три сотні дорожньо-транспортних пригод. В них загинуло 35-ть осіб, травмувалося – три з половиною сотні. Проведений аналіз усіх ДТП засвідчив, чи не головною їх причиною є недотримання швидкості руху. Зважаючи на це, у Міністерстві інфраструктури України  прийняли рішення покращити інформативність про важкі наслідки перевищення швидкості руху.

Проект «ВІЧ-НА-ВІЧ» фінансується за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку. Головна його мета – інформування водіїв про наслідки, які спричиняє висока швидкість та неуважність на дорогах. Загалом, проект складається з трьох етапів – аудит дорожнього полотна, стандарти будівництва та саме інформування.

Цей проект стартує у шести регіонах. Його ініціатори прагнуть підвищити усвідомленість   населення та, тим самим, зменшити нещасні випадки та травматизм. Головними інформаторами будуть зовнішня реклами та телебачення.

Запрацює сама кампанія з 14-го вересня і триватиме рівно місяць.

" " " "