Більше не буде: тарифи з теплопостачання не змінюватимуть до кінця опалювального сезону

895

Більше не буде: тарифи з теплопостачання не змінюватимуть до кінця опалювального сезону. Про це в ефірі нашого телеканалу повідомив заступник Хмельницького міського голови. За словами Василя Новачка, попри погодження підняття ціни на тепло з боку нацкомісії, хмельничани платитимуть як і платили. Це влетить у копійку міському бюджету, в якому уже передбачили кошти на перекриття збитків, котрі несуть теплопостачальні підприємства обласного центру.

Більше не буде. До кінця опалювального сезону хмельничанам не підійматимуть тариф на тепло. Таке рішення прийняло керівництво обласного центру. Там кажуть, хоч і мають «добро» на підвищення від НКРЄКП, цього робити не будуть, адже, комунальні й без того з’їдають левову частку доходів містян.

Наразі теплопостачальні підприємства Хмельницького користуються тарифом трирічної давності. Відтак про заробітки – і мови немає.

Аби хоч якось збалансувати роботу теплопостачальних підприємств міста, з бюджету виділили 28 мільйонів гривень. Заступник міського голови каже, це – не одноразова акція – кошти виділяють постійно. Інакше – або люди заплатять удвічі більше, або підприємства загинуть.

Не підіймати тариф на тепло керівництво міста обіцяє до кінця опалювального сезону. Що буде далі – невідомо. Адже лишень транспортування блакитного палива для Теплокомуненерго – не сотні, десятки чи тисячі, а мільйони гривень на місяць.

Заступник міського голови певен, врегулювати ситуацію із тарифами на комунальні мають не на місцях, а в Уряді. Нагадаємо, нещодавно в офісі Президента заявили про аудит цін на комунальні послуги. У Хмельницькому кажуть, до нього готові. Щоправда не розуміють, зважаючи на ту ж саму ситуацію із теплом, навіщо й кому він потрібен.

" " " "