Більшість дворових парканів в місті підлягають демонтажу

1266

Хочеш огородитися – отримай дозвіл: у Хмельницькому взялися за міські двори. Фахівці управління з питань екології та контролю за благоустроєм щоденно проводять спеціальні інспекції із виявлення незаконно встановлених об’єктів на території багатоповерхівок. Таких, як виявилось, – чимало. В основному це – металеві паркани. Хмельничан попереджають їх будуть демонтувати.

Більшість парканів в місті – незаконно встановлені. Такий результат інспектувань хмельницьких дворів. Працівники управління з питань екології та контролю за благоустроєм щоденно виявляють нових порушників. На жаль, притягнути до відповідальності, а це – штраф можуть далеко не всіх. Якщо паркан без дозволів встановили на території ОСББ – проблем немає – адмінпротокол складають на голову. А, от, якщо у жеківському будинку – винного не знайти.

А після пишуть звернення на Департамент архітектури щодо демонтажу незаконно встановленої огорожі. Кажуть, земля міська, а, отже, належить всім.

Чиновники наголошують, із тими ,хто огородився виключно на підставі власного бажання ніхто не гратиметься – паркани почнуть демонтовувати. Тож, хмельничанам радять їх узаконити. Усе, що для цього потрібно – звернутись до ЦНАПу із необхідними документами.

Крім того потрібно й нотаріально завірену згоду сусідів. Адже, встановлена огорожа не має заважати.

 

" " " "