З 2019 року медична сфера перейде на електрону систему обслуговування.

1733

З 2019 року медична сфера повністю перейде на електрону систему обслуговування. Про це на нараді з представниками влади та керівниками  закладів охорони здоров’я заявили фахівці  МОЗу.   Така система успішно реалізувалась на первинці і  дає  змогу прозоро та раціонально використовувати кошти. З наступного року за цим принципом працюватимуть усі медичні заклади .

Ключовими питаннями, які обговорили представники МОЗу на Хмельниччині,  стало підведення підсумків реформи на первинці та готовність до реорганізації закладів вторинного рівня.  Наразі  майже всі заклади первинки нашої області увійшли в першу і другу  хвилю підписання договорів з Національною  службою здоров’я. Відтак з 1 січня 2019 року фінансуватимуться по новому.

Також у наступному році  планують  повністю комп’ютеризувати  медичні  установи   та перевести їх  в електрону систему обслуговування. Це в свою чергу допоможе   позбавитись паперової рутини, наголосила керівник експертної групи з питань реформування системи охорони здоров’я Директорату медичних послуг Тетяна Орабіна. Першим етапом буде введення електронного рецепту .

Другий етап – впровадження електронної картки.  Дані будуть поступово заповнюватись в інформаційних системах.  Наразі тривають розробки шаблону .

Що ж стосується вторинного рівня, то  направлення пацієнта до  таких закладів  теж відбуватиметься в електронному варіанті.  За кожну надану послугу буде відповідна оплата. Саме  таким чином з липня наступного року відбуватиметься фінансування вторинки. Тому першочерговим завданням для закладів охорони здоров’я   залишається автономізація та підключення до електронної системи. Пакет  гарантованих  послуг ще не сформований. Але  для дітей до 16 років вони будуть безкоштовні.

" " " "