«Битва вишів» : де найкраще знають право?

1302

ХУУП, МАУП, прикордонники та університет «Україна». Днями чотири команди студентів-правників змагалися у турнірі «Битва вишів». Найкращих знавців права визначали аж у вісім етапів. Перший – розминка, потім – фотоконкурс, «Чорний ящик», «Ерудит», «Правове судоку», «Юридична анімація», «Вірю – не вірю» та домашнє завдання. За підсумками цих конкурсів і назвали переможця.

ХУУП, МАУП, прикордонники та університет «Україна». Студенти-правники цих навчальних закладів вже втретє змагаються у «Битві вишів». Цьогоріч формат міського турніру дещо змінили. Вперше «Битву вишів» провели не в університетських аудиторіях, а у приміщенні обласної юстиції. Крім того, завдання для учасників, порівняно з минулими роками, значно ускладнили.

Найкращих знавців права визначали аж у вісім етапів. Перший – розминка, потім – фотоконкурс, «Чорний ящик», «Ерудит», «Правове судоку», «Юридична анімація», «Вірю – не вірю» та домашнє завдання. За підсумками цих конкурсів і назвали переможця, втім, кажуть організатори, їх завдання не стільки обрати кращу команду, як допомогти майбутнім юристам з вибором професії.

Марія Сапліжук навчається у МАУП. Вона – майбутній нотаріус. До «Битви вишів», розповідає дівчина, її команда неабияк готувалася. Тож, налаштовані маупівці тільки на перемогу, а секрет успіху, переконані, – у знаннях.

Аби стати кращими правниками, запевняють організатори «Битви», знань замало. Для перемоги потрібно ще мінімум кілька компонентів.

Ґрунтовні знання, командний дух та креативний підхід до кожного конкурсу проявили студенти ХУУП. Саме вони стали переможцями третьої «Битви вишів».

У майбутньому «Битва вишів» допомагатиме й іншим студентам-правникам і не тільки з Хмельницького. Наступна четверта, кажуть організатори, переросте з міської в обласну, а потім, можливо, й у міжрегіональну.

" " " "