Біжи та прибирай

403

Поєднувати спорт з користю для природи. У Хмельницькому відбулась акція плогінгу. Молодь пробігла набережною та парком і позбирала сміття. Такий вид бігу корисний  як для тіла, так і для навколишнього середовища. Ініціатором став Молодіжний центр, який закликав людей взяти в цьому участь.

Плогінг поєднує в собі повільний біг та збирання сміття. Це набагато ефективніше, ніж звичайний біг, адже під час плогінгу потрібно нахилятись та присідати. Він виник у Швеції ще в 2016 році і тепер дістався нашого міста.

Збір відбувся в Молодіжному парку. Там учасники зробили розминку і рушили в бік скверу імені Чекмана. Дистанція була близько трьох кілометрів.

Планують зібрати не один великий пакет сміття, потім його відправлять на переробку. Учасників зібралось близько двадцяти людей. Один з них зазначає – неодноразово бачив засмічені райони міста, тому хоче допомогти Хмельницькому стати чистішим.

У Хмельницькому такий масовий захід проводиться вперше. Зазвичай люди прибирають самостійно.  Але в подальшому організатори обіцяють більше популяризувати цей рух в нашому місті.

" " " "