Бізнесу Хмельниччини нагадали про те, що коронакриза – це спільний тягар

В ході засідання обласної комісії по надзвичайним ситуаціям керівництво Хмельницької області підкреслило, що відповідальність за дотримання карантинних вимог має бути спільна

939

Напередодні відбулось чергове засідання Хмельницької обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в ході якого учасники обговорювали нагальні проблеми ситуації з коронакризою в області. У засідання взяли участь не тільки представники керівництва Хмельниччини, а й бізнесмени.

Вході обговорення проблем, повязаних зі стабільним та стрімким збільшенням випадків захворюваності на COVID-19, представники райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування підкреслили, що відповідальність за дотримання карантинних вимог має бути спільна і для бізнесу. Наприклад – підприємців великих торгових мереж, ринків та перевізників, які ведуть свою діяльність на території Хмельниччини.

Зокрема голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет нагадав, що відтепер у Хмельницькій області почало діяти нове санітарно-епідеміологічне зонування, відповідно до якого багато районів області опинилися у так званій “червоній” зоні. Це означає, зо тепер там діятимуть більш жорсткі правила обмеження в роботі органів та суб’єктів господарювання. При цьому слід зазначити, що керівництво області змогло домовитися з держкомісією ТЕБ і НС про тижневе відтермінування цих обмежень. Це дасть можливість місцевим суб’єктам господарювання належним чином підготуватися до нових умов праці, або ж не вводити обмеження взагалі, у випадку якщо ситуація за цей час покращиться.

Очільник облдержадміністрації закликав місцевих бізнесменів до об’єднання зусиль для подолання кризи. обто, дотримання маскового режиму працівниками та відвідувачами, соціальної дистанції у магазинах, транспорті та закладах харчування, проведення дезінфекції.

За словами Дмитра Габінета, в обставинах, що склалися слідкування за дотриманням маскового режиму соціальної дистанції та інших елементарних правил зараз вкрай важливі. Ситуація зі зростанням захворюваності, останнім часом, набуває вкрай загрозливого характеру.

Це дуже чітко видно зі швидкості заповнення ліжкомісць: два дні тому на стаціонарі було 727 осіб, а на вечір 19 жовтня їх вже 811.

“Дотримання карантинних заходів – це не лише питання влади. Це, передусім, відповідальність кожної людини, яка проживає на території Хмельницької області, в тому числі і тих, хто здійснює господарську діяльність. Без вашої допомоги ми з цією ситуацією впоратися не зможемо, – наголосив Дмитро Габінет. – Сьогодні ви маєте можливість працювати, і аби так було й надалі, повинні відповідально поставитися до усіх вимог, що передбачені протиепідемічними заходами”.

Читайте також: Верховна Рада України анонсувала створення Національного штабу протидії COVID-19

Тому на Хмельниччині починається активізація діяльності мобільних груп, до складу яких увійдуть працівники правоохоронних органів. Вони слідуватимуть за дотриманням карантинних вимог. У разі їх порушення до громадян застосовуватимуться жорсткі штрафні санкції.

" " " "