Ближче до людей: на Кам’янеччині відкрили поліцейську станцію

1011

Ближче до людей: на Кам’янеччині відкрили поліцейську станцію. Соціальне благо з’явилося у Колибаївській ОТГ не без сторонньої допомоги. Консультативна місія ОБСЄ доклала руку до того, аби поліція стала ближчою до людей і на селі. Для цього витратили не мало – не багато – півтора мільйона гривень. І це – лише спонсорські кошти. Громаді також довелося розкошелитися – така умова європейців.

Дільничний Євген не може приховати своєї усмішки. Від сьогодні у Колибаївці він – не єдиний поліцейський. Завдяки старанням керівництва ОТГ та фінансовій допомозі європейців в населеному пункті відкрили поліцейську станцію. З наближенням поліції до народу, звернень побільшає, переконаний правоохоронець.

Дільничний не приховує у таких умовах робота буде у радість. Все необхідне – під рукою та ще і гарно. Задля створення проєвропейського блага в українській глибинці рік працювали і закордонні меценати, і влада Колибаївської ОТГ. Очільник громади розповідає, зі свого боку витратилися не сильно – дали приміщення і 220 тисяч – на ремонт.

Прекрасним автомобілем голова ОТГ називає пересувну мобільну станцію, котрою укомплектували новостворену поліцейську. Таких автівок в Україні – не так багато. На Хмельниччині вона – перша. Але не остання, переконує заступник голови Нацполіції України. Додає, сподівається, що не лише за допомогою європейців, а й завдяки небайдужій позиції й інші громади краю таким чином убезпечуватимуться на місцях.

В ЄС кажуть ,все, що зроблено в Колибаївцях – зроблено з єдиною метою – наблизити поліцію до громади, а громаду до поліції і навчити їх працювати у симбіозі – ефективно та якісно.

Як заохотити поліцейських працювати краще керівництво ОТГ, каже, знає.

Поліцейські, у свою чергу, вже готові доводити ефективність роботи. Громаді обіцяють завжди вчасно приходити на допомогу. Причому не лише в Колибаївці, а й в інших 35-ти селах, котрі щоденно обслуговуватимуть 6-ро поліцейських новоствореної станції.

 

" " " "