139 кілометрів на годину. З якою швидкістю літають автомобілі по Хмельницькому?

883

Від вісімдесяти і вище…. Максимально дозволена швидкість їзди у населених пунктах України – шістдесят кілометрів на годину. Нині тривають обговорення, щоби знизити її ще на десять кілометрів – до півсотні. Втім, чи дотримуватимуться такого швидкісного режиму водії поки що питання риторичне. Адже фіксувати швидкість пересування автівок від початку своєї роботи патрульні не мають ані повноважень, ані приладів…. А тим часом водії знахабніли: не їдуть, а літають навіть по Кам’янецькій.

З такою швидкістю рухаються автомобілі  вулицею Кам’янецькою, що в обласному центрі. Це виїзд у сторону Чернівців. Тут рідко коли з’являється авто, що «плететься» у межах дозволеного в українських населених пунктах швидкісного режиму – шістдесяти кілометрів на годину. Ближче до центру – ситуація не краща.

Середня швидкість по місту зросла кілька років тому: після заміни даївців на патрульних. Останні зробити «шумахерам» нині нічого не можуть.

Спецзасоби, на які ми зафіксували максимально 139 кілометрів на годину , зараз фактично поза законом. Ними користувалися колишні даївці.

Раніше такі радари наганяли страху на шоферів по всій країні. Нині ж вони радше показують, як безвідповідально водії ставляться до безпеки на дорогах.

 

" " " "