Смерть на дорозі. Студенти влаштували флешмоб поблизу ХНУ

974

Смерть вийшла на дорогу… І полює вона не на всіх, а на пішоходів-порушників правил дорожнього руху. Так у Хмельницькому студенти влаштували флешмоб «На крок ближче до смерті». Це – один із заходів, який проводять у рамках тижня безпеки руху на дорогах. Інститутська, район  «Підземки», «Темпу» та міської лікарні – місця концентрації пішоходів, котрі вперто не хочуть переходити проїжджу частину через зебру. Коли переходять дорогу у невстановленому місці, поруч йде смерть.

У Хмельницькому «смерть» переводить порушників дорожнього руху на інший бік вулиці. Кожному, кого бере під руку «стара з косою», каже: «Ти став на крок ближче до мене».

Та смерті хмельничани-порушники зовсім не бояться.

А на іншому боці вулиці – кілька патрульних. Вони приймають естафету від  смерті.

Отакі пироги…. Під маскою «смерті», сховався звичайний студент Хмельницького національного університету Ярослав. Сам проходить тут чи не щодня, тож добре знає, хто порушує правила переходу дорожнього полотна.

Не тільки смерті не бояться, а й патрульних. Штрафи, якими можуть покарати поліцейські тих, хто бігає по дорозі, надто незначні, та й платитимуть лише ті, на кого складуть адмінпротокол. А їм потрібно пред’явити документ, що посвідчує особу.

І не тільки своє. Вибігаючи з-поза автобуса чи тролейбуса під колеса автівок, що рухаються по дорозі, так само наражають на небезпеку й інших учасників руху. Щоправда й в такому випадку відповідатиме водій автомобіля. І відповідальність його вимірюватиметься вже не півсотнею гривень штрафу.

Втім, за кожним порушником вслідкувати  не зможуть ані громадські активісти, ані патрульні… Тільки смерть…. Вона завжди поруч, коли правила дорожнього руху порушують.

 

" " " "