Борги по зарплаті.

924

Область посідає 21 місце за рівнем заробітної плати. Трохи більше шести тисяч гривень отримує робітник, що працює легально. А от працівники підприємств-банкрутів отримати свої кошти не можуть – борг по заробітній платі  там становить більше 5 мільйонів гривень.  Вчергове комісія по заборгованості вирішувала, як  змусити підприємців віддати людям чесно зароблене.

4 активних підприємства та 13 банкрутів з року в рік переносять свої борги. Щоб віддати зароблене працівникам одним не вистачає коштів, іншим бажання. До прикладу,  товариство «Поділля-Авіа»  не має чим віддати зарплату, адже старий металобрухт, що залишився на летовищі, ніхто не купляє. Боргує  Полонська гірнича  компанія  та ряд інших підприємств – всього 5 мільйонів чесно зароблених гривень  досі не виплачено.

Серед боржників – Старосинявська районна рада. Грошей для працівників там не вистачає.

Навіть після скорочення  штату до трьох працівників , утримувати адміністративний ресурс  в  раді важко.

В  обласній адміністрації кажуть, манни небесної не буде. Сподіватися на дотації від держави не варто, тож раді  самій пропонують  знайти джерела фінансування.

Комісія дала час підприємствам-боржникам усунути заборгованість, згодом  стягнення на користь  працівників  відбуватимуться у судовому порядку.

 

" " " "