Боротьба, що досі триває.

1634

«Червоний» у Хмельницькому. 20 липня в кінотеатрі Шевченка відбувся допрем’єрний показ вітчизняної кінострічки. Презентували власну роботу режисер, продюсер, сценарист і головний актор. Кіно показують в рамках всеукраїнського промотуру, який охопив 24 міста. Кінострічка розповідає про перебування українських націоналістів у концтаборах. Після її перегляду творці кінострічки поспілкувалися з глядачами.

Зйомки «Червоного» проходили у Кривому Розі. Для реалістичної картинки знімальна група побудувала два об’єкти, які відтворювали концтабір і шахту. Втім, сам знімальний процес вдалося завершити за чотири місяці. Бюджет кінострічки склав понад 20 мільйонів гривень. Творці фільму наголошують, це український фільм для українців.

Головного героя фільму «Червоний» зіграв львівський актор Микола Береза. Включитися в образ йому допомагала сучасна ситуація в країні. Каже, достатньо було згадати про бойові дії в зоні АТО. Також під час зйомок фільму прижилося нове гасло – боротьба, яка досі триває.

У фільмі чітко показаний розподіл на соціальні класи.  З точки зору сценариста, тільки так можна реалістично відтворити сталінський табір.

У вересні 2017 року розпочнеться робота над другою частиною фільму. Вона розповість про перші дві частини однойменної книги автора Андрія Кокотюхи. В них описуються події, що призвели до появи українського воїна «Червоного». Для глядача це дасть можливість глибше розкрити персонаж головного героя.

 

" " " "