«Божевільна ніч, або Номер 13» – прем’єра у ХОАМДТ ім. М. Старицького

2261

На хмельничан чекає комедійна прем’єра. У Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі імені Михайла Старицького поставлять «Божевільну ніч, або Номер 13» Рея Куні. Її, до речі, у 2000-му визнали найкращою комедією Європи. Тепер поставити її взялися хмельничани на чолі із волинським режисером. Прем’єра запланована на 25 та 28 березня. Наша знімальна група вже побувала на репетиції вистави.

Найкращу комедію Європи 2000-го поставлять у Хмельницькому. Одну із головних ролей «Божевільної ніч, або Номеру 13» зіграє Степан Бортнійчук. Заслужений артист України перевтілиться на сцені Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру імені Михайла Старицького у Джорджа Пігдена. Наперед  розповідати про виставу не хоче, та кількома словами таки примовився.

До речі, розпочинається «Номер 13» зі сцени з оголеною жінкою. Уся п’єса Рея Куні сповнена витонченим англійським гумором, тож жодної українськості у постановку не вноситимуть. Вона, кажуть, буде зайвою.

Режисер-постановник – лучанин Дмитро Мельничук каже, ідею постановки у Хмельницькому виношував вже кілька років. Активно ж над її втіленням у життя почав працювати з кінця минулого року. Каже, перша співпраця із старицьківчанами виявилася успішною. Попри те, що комедія – непроста. І навіть назв має кілька. Це і «Він, вона, вікно, покійник», і «Шалена ніч», і «Номер 13».

А переконатися у цьому хмельничани зможуть вже 25 та 28 березня. Саме на ці дні у театрі запланована прем’єра.

" " " "