Брак персоналу та  технічні недоліки – які є проблеми тепер у медичній галузі

986

Виїзне засідання комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації провели у Хмельницькому. Таку практику, кажуть столичні гості, започаткували давно. Наша область ж прозвітувала про успіхи у боротьбі із коронавірусом та оснащенням медзакладів. У комітеті наголосили – замість паперових доповідей хочуть бачити результати наочно.

Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації проводить засідання на Хмельниччині.  Для ознаймлення із роботою галузі виступили очільники медустанов. Розповіли про оснащення, перспективи та проблеми. Керівниця інфекційної лікарні каже, в закладі бракує кваліфікованого персоналу.

І така проблема – непоодинока. Як кажуть в НСЗУ, у системі  охорони здоров’я провели розгорнутий аудит. Тож  тепер по всій країні вимальовується картина – чого ж бракує лікарям для повноцінної роботи. І справа не лише у кадрах.

Аби розвивати медичну галузь потрібна не лише допомога держави, а політична воля. Наприкінці минулого року нарешті запрацював закон про трансплантацію. Раніше, приміром, пересадка біоматеріалу від неродинного донора була заборонена. Тож пацієнтів відправляли закордон. Тепер такі операції роблять українські лікарі.

Як каже керівник комітету, є технічні проблеми із роботою електронного реєстру трансплантації. Але має надію, що це тимчасово.

" " " "