Будівельники та рятувальники обговорили нові державні будівельні норми за круглим столом.

1291

Днями на базі 3-ї державної пожежно-рятувальної частини рятувальники зібрали за круглим столом провідних забудовників, архітекторів, проектантів, представників експертних служб, Державної архітектурно-будівельної інспекції та прокуратури Хмельницької області задля обговорення нових державних будівельних норм, що нещодавно набули чинності. Згідно із змінами вимоги щодо забезпечення протипожежного захисту споруд, будинків житлового і нежитлового призначення стали значно суворішими і конкретнішими.

Забудовники, архітектори, рятувальники та правоохоронці зібрались за круглим столом, аби обговорити нові будівельні норми.

Сергій Юра пояснив, що згідно із змінами будівельних норм, вимоги щодо забезпечення протипожежного захисту споруд, будинків житлового і нежитлового призначення стали значно суворішими і конкретнішими. Продиктовано це тим, що часто-густо забудовники порушують норми, аби здешевити будівництво об’єктів, а це загрожує безпеці людей, які потім там будуть жити чи працювати. До слова нині суттєво зросли штрафи за порушення на всіх етапах спорудження: починаючи від підготовки проектних та дозвільних документів і до введення будівлі в експлуатацію.

Підсумовуючи, Сергій Юра наголосив, що лише неухильне дотримання чинного законодавства і норм на усіх стадіях забудови, від проектування до здачі в експлуатацію, гарантуватиме захист і безпеку людей, що будуть використовувати дані об’єкти в подальшому.

 

" " " "