Літературна лабораторія в Хмельницькому.

1264

Літературна лабораторія в Хмельницькому. З 29 вересня по 1 жовтня у місті відбудеться  перший літературно-перекладацький фестиваль «TRANSLATORIUM» . Організатори розпочали дійство з прес-конференції у Хмельницькому національному університеті. Там вони поспілкувалися з майбутніми перекладачами.  Їм розкрили тонкощі і можливості перекладацької професії.

На хмельничан очікує триденний літературно-перекладацький  фестиваль «TRANSLATORIUM». В Україні він не має аналогів. Ідею привезли з польського міста Гданськ, де два роки тому організатори відвідали подібний захід. Задум фестивалю допоможе відкрити для широкого глядача світ перекладачів. Вони, хоч позакадрові, але діячі чималої індустрії розваг.

Анна Вовченко – перекладач за освітою та за покликанням. В рамках фестивалю вона проведе воркшоп з поетичного перекладу. Там вона спробує поділитися власним досвідом перекладу з англійської та іспанської мов.

Техно, інді та електро – саме такі музичні жанри пропонують організатори фестивалю послухати на завершення. У перервах молоді поети Хмельниччини читатимуть власні вірші. А от музикантів запросили з Києва та Кам’янця-Подільського.

 

" " " "