Бургери та лимонад – з минулого року в Полонській громаді у школах запровадили меню Євгена Клопотенка

614

Смачні страви, корисні складники. Вже рік як у закладах освіти Полонської громади запровадили меню за збірником Євгена Клопотенка. Діти старання кухарів оцінили – тепер солодкий плов та бургери розбирають одразу.

У Полонському НВК №2 навчається 268 учнів. Харчуються діти у шкільній їдальні – нещодавно там зробили добротний ремонт. Оновили і меню – з минулого року дітям пропонують страви за підручником Євгена Клопотенка. Для реалізації проєкту зі скарбниці громади виділили 100 тисяч гривень.

З понад сотні страв зі збірника в навчальному закладі обрали ті, що підходять за складниками для нашого регіону.

Планується меню на два тижні. Кухарі готують  декілька страв на вибір – є тут і м’ясні, і риба. А ще солодкий плов, нагетси та кисіль. Усе для здорового харчування дітей.

Як кажуть педагоги, діти поза очі називають шкільну їдальню «пузатою хатою». У тарілках школярів після трапези завжди порожньо. А це ознака того, що експеримент в громаді вдався.

Інвестувати в освіту – в Полонській громаді в першочергових завданнях. А корисний обід замість шкідливих снеків – це інвестиція у здоров’я підростаючого покоління.

Лікарі додають, термічна обробка овочів, низька якість складників та надлишок вуглеводів у сучасній їжі роблять готовий продукт шкідливим для дитячого організму.  А за новою технологією приготування навчальний заклад дає дітям не лише знання, а й корисний продукт у тарілці.

Дбаючи про здоров’я дітей, у громаді запровадили ще один проєкт. У закладах модернізують шкільні їдальні. Так, у Полонському НВК встановили надсучасну систему очистки води на 2 тисячі літрів на добу.

" " " "