Життя в заторі, або Чому жителі будинків на Купріна 500 метрів додому долають за півгодини

689

500 метрів за півгодини, а то і більше. Жителі будинків на Купріна практично живуть у заторі. Попри заборонні знаки з обох сторін вулиці – «Зупинка заборонена» недобросовісні водії тут облаштували парковку. Машини кидають прямісінько на одній зі смуг, свідомо порушуючи ПДР. Люди кажуть, уже стомилися викликати поліцію до горе-паркувальників і просять копів пильніше і активніше патрулювати даний відрізок дороги. Звертаються й до влади обласного центру, адже, затор, як виявилось, далеко не єдина перепона на шляху додому.

Ями по коліна, арматура і колії. Дорогу від ринка Дубове до озера місцеві називають шляхом приниження гідності. Тут ні проїхати – ні пройти – і так вже – роками.

Якщо ближче до ставу нехай погано, але ходити дорогою можна – немає трафіку, то вище вже небезпечно. На рівні воріт ринку Дубове – суцільні затори. Й такі, що, повірте, Кам’янецька сьогодні відпочиває.

В заторах люди,кажуть, живуть – тут встигають поїсти, потеревенити і навіть народжують.

В чому причина всіх бід люди знають не із чуток. Поруч із дубівським ринком зорганізувалась незаконна парковка. Попри заборонні знаки з обох сторін вулиці – «Зупинка заборонена» автівок тут – море. Більшість водіїв навіть не приховують зневаги до інших учасників дорожнього руху.

Насправді не всі водії поводяться так нахабно. Деякі вибачаються, переконуючи, заборонних знаків не бачили.

Копи, котрі на цій ділянці дороги ледь не щодня, навіть не заперечують – проблема – глобальна.

Переконують, з нею боряться, втім, як бачим, безрезультатно.

Вартість такої парковки у вигляді штрафу – 255 гривень. Люди певні, стаціонарний патруль в цьому місці зміг би суттєво поповнити бюджет, а заодно і вирішити принаймні частину проблеми, адже затори зниклиб. Щодо ремонту дороги, то тутсподіваються на владу міста.

Головний комунальник Хмельницького із відповіддю не забарився. Каже, дорогу зроблять – уже наступного року. Проєкт мають і навіть почали роботи – не стало коштів – коронокриза.

" " " "