Бути людьми: слідчі та адвокати обговорили проблеми у взаємовідносинах

1311

Бути людьми: слідчі та адвокати обговорили проблеми у взаємовідносинах. Нещодавно вони зібрались за круглим столом, аби поспілкуватись про наболіле. Поліцейські розповіли захисникам про їх хиби, а, ті, в свою чергу відзначили їхні. Правих чи винних не шукали – намагалися віднайти порозуміння і можливості усунення двосторонніх претензій.

 

Ініціатива зібрати слідчих та захисників за круглим столом належить Раді адвокатів області. Своїх опонентів останні покликали, аби віднайти консенсус. Адже, незважаючи на те, що «воюють» по різні сторони барикад, повинні взаємодіяти. Бажано без конфлікту. Що, погоджуються і поліцейські, на жаль, не завжди вдається.

Зрушити кригу в відносинах адвоката та слідчого насправді не важко. Головне дотримуватися не лише норм кримінально-процесуального законодавства, а й загальнолюдських. Про які, на жаль, обидві сторони процесу часто-густо таки забувають.

Можливих порушень норм етики та моралі за круглим столом нарахували чимало. І адвокати, і слідчі погоджуються, насправді їх досить легко уникнути. Перш за все, варто бути людиною і іноді поступатися не професійним принципам, а людині із її настроєм та проблемами.

 

" " " "