Били та грабували: на Хмельниччині засудили бандитів, які грабували старих самотніх людей

Троє чоловіків добре знали, де проживають самотні люди, які не зможуть за себе постояти

1293

У Хмельницькому міськрайонному суді ухвалили вироки  трьом членам організованої злочинної групи, які нападали на самотніх людей похилого віку,  нерідко змушуючи їх віддавати останнє, повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Бандитів було затримано на території Летичівського району. Саме там вони налагодили свій злочинний промисел. З’ясувалося, що всі троє членів ОЗГ – жителі Вінниці. Найстаршому з бандитів на момент затримання було 47 років, наймолодшому – лише 20. Усі троє вже мали в своїй біографії кримінальні епізоди. А один із них, 28-річний, який, до речі, родом з Летичівського району, то вже й встиг відсидіти за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті людини.

Організатор банди працював таксистом, двоє інших – рекламними агентами. Усі використовували свою роботу, щоби вивідати, хто з людей має непогані статки і при цьому проживає сам. Для свого промислу вони обирали немолодих людей, яких легко залякати і змусити віддати останнє.

Читайте  також: Гучне затримання наркоторговців у Хмельницькому: роль психолога та його поплічників

Під покровом ночі вони вдирались у помешкання та забирали в людей все, що було в них цінного. Якщо ті пробували чинити опір, бандити їх били і зрештою також грабували.

Слідством доведено п’ять таких епізодів, але хто знає, можливо, їх було й більше.

Хмельницький міськрайонний суд визнав усіх трьох винними в розбої та присудив двом із них по 6 років позбавлення волі, а одному – 5 років і 10 місяців. Крім того, в них конфіскують усе майно, що їм належить.

" " " "