Чи пропускають хмельницькі водії поліцію та швидку?

950

 Дорогу – поліції та швидкій! У хмельницькому пройшло профілактичне відпрацювання «Увага! Спецсигнал!».

Усе відбувалося у реальних умовах. Копи та медики виїжджали на справжні екстрені виклики. Чи пропускають хмельницькі водії спецтранспорт з увімкненими проблисковими маячками ?

 Виклик з п’ятої автостанції. Стало кепсько літній людині. Їхати потрібно негайно.

 Лічені хвилини – і швидка на місці. Сьогодні, кажуть медики, пощастило. Вулиці не переповнені, а водії пропускають, втім так не щодня.

 Навіть, якщо й медики на виклик доїдуть без проблем, то дістатися до будинку пацієнта буває нереально. Заважають автівки, прикарковані абияк, або встановлені перешкоди.

 З такою ситуацією стикаються не тільки медики, а й патрульні. Це вже, до слова, рятувати чиєсь життя мчать вони.

 Виклик з мікрорайону Ракове. Дібратися туди складніше, аніж на п’яту автостанцію. Водії хоч і чують сирени та бачать проблискові маячки, втім дорогою чомусь не поступаються.

 А ось пропустити спецтранспорт з увімкненими проблисковими маячками водії зобов’язані. У протилежному випадку доведеться заплатити штраф.

 Врятоване життя законодавець оцінив у 510 гривень. Саме стільки доведеться заплатити, якщо не пропустити спецтранспорт з увімкненими проблисковими маячками. Справа навіть не у грошах, а у тому, що комусь дійсно потрібна термінова допомога. І, коли медики чи патрульні мчать на виклик, водії можуть допомогти і їм, просто поступившись дорогою.

 

" " " "