Час пік: наступного тижня в Україні прогнозують найвищий рівень захворюваності на COVID

2896

Час пік: наступного тижня в Україні прогнозують найвищий рівень захворюваності на COVID. Старт росту анонсують на 14-15 квітня. Наскільки збільшиться кількість хворих на Хмельниччині і чому таки варто дотримуватись карантину і залишатись вдома?

14-15 квітня – час пік для епідемії в Україні. Уже наступного тижня епідеміологи прогнозують найвищий ріст захворюваності на COVID-19. Додають, він може розтягнутись у часі, тому, не факт, що до Паски стихне.

Цей сценарій – не остаточний, кажуть епідеміологи. Адже на поширення вірусу впливає чимало факторів. Один із них – температура. Принаймні на те, що плюс приб’є інфекцію активно сподіваються користувачі соціальних мереж. Епідеміологи кажуть – даремно.

Єдина дієва зброя проти поширення коронавірусу – це карантин. Інфекціоністи певні, лише неухильне дотримання усім уже відомих правил зможе зупинити пандемію, не допустивши критичної кількості хворих та жертв.

Інфекціоністи кажуть, послаблення карантину можливе лише після проходження піку. Відповідне рішення має прийняти Уряд, спираючись на висновки фахівців з приводу епідситуації у країні. Тож, залишайтеся вдома і не провокуйте біди.

" " " "