Частина із нас – водії, та всі ми – пішоходи…. Нині світ відзначає день пішої ходи

1027

Частина із нас – водії, та всі ми – пішоходи…. Нині світ відзначає день пішої ходи. Особливо гостро такі проблеми постають у великих містах. Тут кожному жителю потрібно володіти мистецтвом бути пішоходом. Часто правилами перетинання проїжджої частини хмельничани нехтують. Зокрема, у Хмельницькому є три місця концентрації пішоходів-порушників: зупинка Либідь-Плаза, Темп та Міська лікарня – тут їх стабільно ловлять поліцейські.

П’ятдесят одна гривня, або письмове попередження – таке покарання передбачене законодавством за порушення пішоходами правил дорожнього руху. Тому й нехтують ними хмельничани: перетинають проїжджу частину на заборонений сигнал світлофора чи переходять дорогу у невстановленому місці.

Шестеро додому так і не дійшли: померли від отриманих травм. Тому і поліцейські і громадські активісти закликають пішоходів бути обережними, бо краще бути живим, аніж правим. Для того, аби убезпечитися на дорозі хмельничанам навіть організували «Академію пішоходів», під час якої розповіли яких правил слід дотримуватися.

Одяг позначати світловідбиваючими елементами,  або вбиратися у яскраві кольори.  Переходячи дорогу, радять погляд відводити від екрану смартфону, і головне не поспішати, аби авто навіть зі швидкістю шістдесят кілометрів встигло загальмувати.

Обережність не завадить і на тротуарі. Місце передбачене суто для ходьби часто використовують як шлях до паркомісця.

 

" " " "