Частка неба на землі: у Щаснівці, що на Волочищині освятили новозбудований храм

935

Частка неба на землі: у селі Щаснівка, що на Волочищині освятили новозбудовану церкву. Першу службу у Храмі Покрови Пресвятої Богородиці відслужив глава української православної церкви митрополит Епіфаній. Він відзначив меценатів, котрі профінансували зведення церкви. Її у Щаснівці будували з нуля. Починали 5 років тому і мали освятити на зелені свята.

У Щаснівці, що на Волочищині – подвійне свято. Різдво Пресвятої Богородиці тут відзначали в новому храмі – його і освячували. Урочисту службу провів глава Української православної церкви – митрополит Епіфаній.

Ще п’ять років тому на місці, де сьогодні красується храм, стояла проста сільська хата. Місцеві не можуть натішитись змінами, котрі стались на території.

Настоятель нового храму отець Роман розповідає, церкви у Щаснівці не було від 39-го року. Тоді її зруйнували совєти.

За більш як 80 років звести храм у селі намагалися неодноразово, каже отець Роман. Додає, люди вже не надіялися на диво, та воно сталося.

Місцеві ім’я мецената знають. Кажуть, йому допомагали усім селом.

Громадська діячка Аліна Коваль під враженням і від служби, і від спільної із громадою плідної роботи. Певна, новозбудований храм – це не лише святиня, а й гордість Щаснівки.

На освячення храму до Щаснівки завітало чимало гостей – з Тернопільщини та Волочиська.

Урочисту службу відвідав і народний депутат України Сергій Лабазюк. Розповідає, освячення храму у Щаснівці – й для нього самого – свято.

Сергій Лабазюк певен, духовний розвиток – основа розбудови країни.

Благодійний фонд «Ми поруч» також долучився до храмового свята. На підтримку та розвиток церви настоятель отримав подарунковий сертифікат.

" " " "