Чемпіонат області з пожежно-прикладного спорту серед юнаків відбувся у Хмельницькому.

1359

 

 

 

Днями у спорткомплексі Аварійно-рятувального загону спецпризначення відбувся чемпіонат Хмельницької області з пожежно-рятувального спорту серед юнаків. У змаганнях взяли участь близько двох сотень спортсменів з кожного району області. Як проходив чемпіонат та хто переміг знають наші журналісти.

21 команда, 174 спортсмени від 12 до 17 років. Юнаки змагались у пожежно-прикладному спорті.

Учасники долали 100-метрову смугу з перешкодами, підіймалися штурмовою драбиною у вікно 2-го та 3-го поверхів навчальної вежі, змагалися у пожежній естафеті 4 по 100 м та бойовому розгортанні від мотопомпи.

 

Командне “золото” здобули спортсмени-ліцеїсти з міста Кам’янець-Подільський, “срібло” за представниками  Нетішина, а “бронза” дісталася юнакам з Шепетівки.

 

Переможці увійдуть до збірної команди, що захищатиме честь Хмельниччини  на Всеукраїнському чемпіонаті, що має відбутися уже в липні цього року.  Пожежно-прикладному спорту цього року виповнюється 80 років. Дисципліна ця складна, однак, благородна,  запевняють організатори і тренери. До слова, тренують хлопців професійні вогнеборці поза роботою. Пожежно-прикладний спорт розвиває  швидкість, спритність, силу і витривалість. Мета подібних змагань – це популяризація здорового способу життя серед молоді, а ще таким чином рятувальники готують нову гідно зміну.

 

 

 

" " " "