На Хмельниччині презентували книгу з назвою «Мамо, не плач, я повернусь» .

1633

«Мамо, не плач, я повернусь» . Книгу з такою назвою нині презентували на Хмельниччині.  У ній розповідається про життя відчайдушного воїна, нашого земляка, котрий два роки тому загинув біля Дебальцевого. Першими, хто побачив видання стали мешканці  Сутківців.  Саме звідти родом український захисник. Про це докладніше – у нашому сюжеті.

Востаннє він приїздив у рідне село взимку 2014-го. Офіцер – Роман Лабань – воював із окупантами на Сході  України.  Був командиром взводу. Служив в окремому полку спецпризначення Національної Гвардії.  «Не плач, я повернусь» – сказав якось своїй матері  молодий лейтенант  телефоном.  Після чого зв’язок із ним навіки обірвався. Поблизу Дебальцевого  21-річний боєць загинув.

Тими останніми словами до матері  нарекли книгу споминів про Романа Лабаня.  У видання помістили частинку  життя  героїчного  подолянина.  Зібрали розповіді друзів, односельчан, наставників. Розповіли про дитинство, шкільні роки й військову службу.  Усе це доповнили світлинами українського Героя.  Творилася книга руками юних патріотів.  В її основу лягла науково-дослідницька робота учня Сутковецької школи – Сергія Левицького.

Нині у сільській бібліотеці ніхто не стримує сліз. Книгу, де увічнили пам’ять полеглого захисника, презентували землякам.   Присутні тут і батьки Романа – Олег  та Галина Лабань.  Їм – дякують за сина.

Аби  книга про Героя вийшла в друк  фінансово допоміг місцевий інвестор.

Книгу про  відчайдушного воїна, котрий віддав життя за Україну, можна побачити на полицях бібліотек  Ярмолинеччини.

 

 

 

" " " "