Міжнародний день сім’ї.

1332

Міцна родина – сильна країна. В середині травня в державі відзначають День сім’ї. Родинні цінності  та добробут – мірило розвитку цивілізованого суспільства. Генеральна  асамблея ООН ще у 1993 році встановила відзначення цього дня. Проте не всіх сім’ях панує гармонія – саме для таких створені центри допомоги та соціальної адаптації. З якими проблемами звертаються найчастіше до психологів центру – дивіться далі.

Сотні одиноких матерів та десятки тих, хто страждає від насилля. Щодня до міського центру соціальних служб звертаються жінки,які зіштовхнулися з труднощами.  Неповні сім’ї – справжній виклик для матері, адже тут потрібно виховувати дитину за двох.

Працівники готові запропонувати безкоштовні  послуги будь-кому, хто звертається за допомогою до центру. Соціальні психологи допоможуть розібратися  з сімейними  негараздами. Та перед усім, кажуть, не варто панікувати,  адже етапи у розвитку дитини – це природні зміни в поведінці. Тож бунтарські витівки або перша закоханість – не що інше, як крок у самостійне життя.

Зберегти сімейні цінності, кажуть соціальні педагоги, допоможуть відверті розмови з дітьми та час спільного відпочинку. Тому вирішувати сімейні конфлікти потрібно без емоцій, адже це може нанести шкоду психіці дитини.

 

" " " "