Чергові витівки шахраїв: жителі Хмельниччини втратили 20 тисяч гривень

У поліції Хмельницької області зафіксовано п'ять звернень про випадки шахрайства

2561

Жителі Хмельницької області знову постраждали від шахрайських схем. За вчорашній день, 15 липня, поліція Хмельниччини зафіксувала 5 нових звернень від потерпілих, які були ошукані невідомими особами. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України в Хмельницькій області.

Зазвичай схеми, котрими користуються зловмисники такого різновиду, завжди залишаються однаковими, адже далеко не всі люди навчились їх розпізнавати і правильно діяти в подібних ситуаціях. До прикладу, одна з заяв поступила від 20-річної мешканки Городоцького району, яка приїхала до обласного центру та хотіла зняти житло через мережу інтернет на одному із сайтів. Дівчина знайшла привабливий варіант та перерахувала 3000 гривень, однак власник житла перестав виходити на зв’язок і гроші просто пропали.

Ще один випадок стався з жителькою Чемеровецького району і теж коштував їй 3 тисячі гривень. Цього разу шахрай видав себе за працівника благодійного фонду. Він зателефонував потерпілій і попросив її допомогти хворій дитині. Жінка повірила словам зловмисника та перерахувала йому гроші. Пізніше виявилось, що, навіть якщо історія про дитину правдива, то ніхто їй допомагати отриманими коштами не збирається.

Тим часом 82-річного пенсіонера з Хмельницького ошукали на 1100 гривень. Невідомий представився продавцем годинників та добився своєю ввічливістю запрошення  в оселю, щоб не вести ділову розмову на порозі. Опинившись в гостях у довірливого пенсіонера, “продавець годинників” шахрайським методом заволодів невеликими грошовими збереженнями потерпілого.

Читайте також: У Дунаєвецькому районі шахраї ошукали жінку більш ніж на чверть мільйона гривень

Також вже вкотре відзначилися зловмисники, які використовують схему “псевдобанкіра”, яка є чи не найпопулярнішою серед шахраїв. До 73-річного жителя Полонського району зателефонувала невстановлена особа, та представилася працівником банківської служби безпеки. Далі зловмисник усіма правдами та не правдами випитав у потерпілого його реквізити, після чого благополучно заволодів усім, що було на рахунку – 2126 гривень.

Ну і замикає п’ятірку 36-річна рекордсменка з смт Віньківці, яку ошукали на 10700 гривень. До потерпілої  зателефонувала невідома особа, щоб обговорити питання продажу шин, оголошення про що було викладено в мережі Інтернет. Зловмисник випитав у жінки реквізити її картки, після чого усі гроші на ній зникли, мов їх і не було зовсім.

" " " "