Старокостянтинів проти партизації влади

1187

Місцеві вибори у жовтні, а правки ще не прийняті. Верховна Рада України розглядає зміни до виборчого законодавства. Вони передбачають не мажоритарну, а партійну систему на місцях. Тобто у селищах чи містечках, де жителів менше, ніж 90 тисяч, депутатів обиратимуть за партійними списками. Такі ноу-хау не всім до вподоби. Старокостянтинів, до прикладу, категорично проти. Тамтешня делегація навіть їздила мітингувати під стіни парламенту.

Це делегація зі Старокостянтинова під стінами українського парламенту. Команда однодумців приїхала з мирним мітингом. Люди проти змін до виборчого законодавства.

Цього разу змін і справді багато. Вони стосуються застави, електронного підрахунку бюлетенів, позачергових та додаткових виборів, втім каже міський голова, найболючіші – партизація влади на місцях.

Тобто зміни до виборчого законодавства передбачають не мажоритарну, а партійну систему на місцях. У селищах чи містечках, де жителів навіть менше, ніж 90 тисяч, депутатів обиратимуть за партійними списками.

Патризації влади на місцях, каже міський голова, допустити не можна. Окрім цього, очільник райцентру проти «імперативного» представницького мандату для депутатів місцевих рад.

Партійна система, переконаний міський голова, повинна бути тільки у тих населених пунктах, де понад 90 тисяч населення. У селах чи містечках обирати депутатів потрібно за мажоритаркою.

У протилежному випадку, каже мер, громади не розвиватимуться, а місцеве самоврядування зайде у глухий кут. Чи буде так насправді – покаже час, адже Верховна рада України таки проголосувала за зміни до виборчого законодавства.

" " " "