«Червоний. Без лінії фронту»

1842

«Червоний» Андрія Кокотюхи має продовження. 22 листопада письменник завітав до Хмельницького аби розповісти про нову книгу та кінострічку «Червоний. Без лінії фронту». Щоправда, продукт ще в процесі написання та зйомки. Історію вирішили продовжувати через народну любов  до героя. Одразу написали новий сценарій, а вже потім взялися й за книгу.

Андрій Кокотюха  – український письменник та сценарист. Востаннє автор приїжджав 20 липня із доприм’єрним показом фільму «Червоний», який відзняли за його однойменним романом. Цього разу письменник вирушив у промотур з презентацією майбутнього фільму та книги. Автори виграли грант від Українського культурного фонду. Завдяки цьому вже скоро на полицях книгарень з’явиться друкований варіант нової історії, а у 2019 році українці зможуть побачити кінострічку у широкому прокаті.

Другий фільм розкаже історію молодого Данила Червоного. А саме – за десять років до того, як він потрапив до табору. Стрічка розкаже – як зароджувались націоналістичні погляди та дк взялись  сили на боротьбу з тогочасним режимом.

Книга за змістом відрізнятиметься від сюжетної лінії фільму. Окрім історії молодого Данила Червоного, читачі дізнаються, як склалася доля героя після втечі з табору.

Режисером першої та другої кінострічка став Заза Буадзе. Також залишився й Микола Береза у ролі Данила Червоного.

" " " "