Четверо молодиків, що два роки тому вкоротили віку АТОвцю, вже давно на волі: суд у Хмельницькому намагається відновити справедливість

Хмельницький апеляційний суд скасував занадто м'який вирок суду першої інстанції, за яким нападники одержали мізерне покарання

1196

Хмельницька Феміда, розглянувши обставини справи, а також апеляційну скаргу батька померлого АТОвця, скасувала попередній вирок. Він був ухвалений Лановецьким районним судом Тернопільської області, йдеться в повідомленні прес-служби Хмельницького апеляційного суду.

Подія, що привела чотирьох молодиків на лаву підсудних, сталася в червні 2017 року. Була пізня вечірня година. На сільській зупинці стояли двоє дівчат. Їх угледіли молодики, що якраз проїжджали повз зупинку. Вони пригальмували свою автівку та почали запрошувати дівчат (однак з них була неповнолітньою) провести з ними вечір. Ті відмовлялися. Проте чоловіки наполягали.

Читайте також: Зниклі під Броварами мати і донька виявилися живими. Поліція розіграла вбивство, щоб затримати їх замовника

Тоді за дівчат вирішив вступитися молодий чоловік – АТОвець, що сидів у своєму автомобілі, який стояв поруч із зупинкою. Однак четвірку зухвальців це не зупинило. Навпаки, вони взялися бити заступника, але тому вдалося скотитись у кювет і втекти у лісосмугу.

На крики прибіг інший селянин, який теж почав вгамовувати нападників. Йому на підмогу вийшов із лісосмуги АТОвець. І  тоді один із четвірки чимдуж ударив його кулаком по голові. Від цього удару чоловік не встояв на ногах та упав на асфальт, одержавши перелом склепіння черепа та забій мозку.

Лановецький районний суд, який розглянув цю справу на початку 2019 року, визнав усіх чотирьох нападників винними. Однак Феміда інкримінувала трьом із них 296 статтю (хуліганство), а четвертому – 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості ушкодження). В результаті, троє одержали трирічне обмеження волі, а четвертий – чотирирічне. Проте до всіх чотирьох було застосовано закон про амністію, і, таким чином, усі вони опинились на волі. Лановецький суд ухвалив цей вирок 30 січня 2019 року. А в лютому АТОвець, якого вони побили, помер.

Читайте також: Суд розгляне справу колишнього працівника “Альфи” з Хмельницького

Батько покійного, який проходить у цій справі потерпілим, подав апеляційну скаргу на вирок суду першої інстанції, вважаючи його занадто м’яким. Таким чином, Хмельницький апеляційний суд, вивчивши обставини справи та її наслідки, скасував вирок Лановецької Феміди і скерував справу на повторний розгляд.

" " " "