Коломойський з Рабіновичем – проти Зеленського: їх роз’єднав ринок землі

Бізнесмен Ігор Коломойський вперше відкрито виступив проти Володимира Зеленського

1464

Бізнесмен Ігор Коломоський, якого дехто вважає “хрещеним батьком” теперішнього президента України, уперше висловив незгоду із гарантом. Не можна сказати, що вони опинились по різні боки суспільно-політичних барикад, але в питанні щодо ринку землі їхні погляди розбіглися. Зате вони співпали у Коломойського із Вадимом Рабіновичем, який представляє “Опозиційну платфому – За життя”.  Таку єдність поглядів виказав сам пан Рабінович, опублікувавши красномовне фото у своєму  акаунті Фейсбук.

На знімку Ігор Коломоський тримає в руках аркуш паперу, на якому великими літерами видрукувано “НіПродажуЗемліІноземцям”. Де і я за яких обставин було зроблено фото, автор публікації не коментує.

Водночас відомо, що таку ініціативу, зі збором підписів, висунула Всеукраїнська аграрна рада. Вітчизняні аграрії вважають, що для іноземців слід закрити український ринок землі. Принаймні, на найближчі 10 років. Натомість президент Володимир Зеленський підтримує ідею уряду – запровадження вільного ринку землі без обмежень.

Читайте також: Фермери позбуваються корів

До речі, сьогодні в столиці зібралось земельне віче, в якому беруть участь голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький, директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова, а також керівники галузевих бізнес-асоціацій, фермери та представники мас-медіа, що спеціалізуються на аграрній тематиці.

На віче йдеться про ризики відкриття земельного ринку та шляхи подолання або мінімізації цих ризиків. Таким чином, порядок денний віче сформували з трьох питань:

  • можливості та ризики для АПК та економіки від вільного ринку землі;
  • роль та місце іноземців на ринку;
  • доступ до кредитів на покупці с/г землі для дрібних та середніх виробників.

Саме на їхньому обговоренні і зосередились учасники. Очевидно, свої висновки вони пропонуватимуть на розгляд парламенту і Кабміну.

 

" " " "