Чи дбають про здоров’я хмельничани? Підсумки тижня.

717

Здоров’я – для усіх. Щороку, починаючи з 1950-го, 7-го квітня ми відзначаємо Всесвітній день здоров’я. У багатьох країнах саме у цей день влаштовують справжні паради, масові тренінги, спортивні розваги тощо. Мета – очевидна – закликати людей до здорового способу життя. Та що означає бути здоровим? Складових, насправді, багато. Ми ж обрали найважливіші – правильне харчування та фізичні навантаження. Про те, що потрібно їсти, аби бути здоровим, ми розпитали дієтолога, а скільки спорту повинно бути у житті – фітнес-тренера. Також Підсумки тижня поцікавилися чи дбають про своє здоров’я хмельничани.

Дивлячись на ці дві світлини, і не скажеш, що на них одна й та ж людина, втім – ні. На фото зліва – Олександр Бендюков, щоправда півтора року тому. А ось справа – свіже фото. Результат, насправді, вражає, втім, каже Сашко, те, що зараз бачать усі, це – години наполегливих тренувань у спортивному залі.

Зараз, каже Сашко, став більш впевненим у собі. Про тренування розповідає у соціальних мережах, ділиться своїми думками з підписниками. Нам юнак зізнається, сьогоднішня форма – не ідеал, тому працюватиме над нею далі. Рівнятися, до слова, є на кого. Віталій Фещук – тренер Олександра, багаторазовий чемпіон світу з воркауту. Він, як ніхто інший знає, скільки спорту повинно бути у житті.

Але цього не достатньо, аби бути професійним спортсменом. Якщо ж на меті просто оздоровлення, тоді це – норма. При цьому, каже Віталій Фещук, не обов’язково відвідувати спортивні зали. Спортом можна займатися і вдома.

Спорт для здоров’я – надзвичайно важливий, втім без правильного харчування результату не принесе, як і навпаки. Правильно харчуватися, до слова, не означає їсти тричі на день.

Ідеальне поєднання, каже дієтолог, – каша, м’ясо та салат. Солодкого людський організм взагалі не потребує.

Між смаженим та печеним, каже Тетяна Кухар, однозначно потрібно вибрати останнє. Тоді їжа буде менш калорійною та більш корисною.

Шкідливу їжу з раціону потрібно викреслити, якщо не вдається – звести споживання до мінімуму. Зробити це варто якнайшвидше. Якщо почати правильно харчуватися вже сьогодні – завтра організм скаже «дякую».

Правильно харчуватися – не так складно, як здається. Купити необхідне можна у будь-якому супермаркеті. До того ж у Хмельницькому є спеціалізовані магазини, у яких можна придбати корисні продукти. У таких магазинах є заміна м’ясу, хлібу та навіть солодощам. Ціни на харчі також варіюють. Здорово харчуватися можна у економ-режимі, так і «на широку ногу». Та найважливіше, при цьому, бажання бути здоровим та сила волі.

Спорт та здорове харчування – тільки верхівка айсбергу. Аби бути здоровим, потрібно значно більше. У першу чергу, це – здоровий сон та найважливіше – здорове мислення.

" " " "