Ротавірус атакує. На Хмельниччині фіксують збільшення захворюваності . Підсумки тижня .

965

Ротавірус атакує. На Хмельниччині фіксують збільшення захворюваності на дану інфекцію. Лише від початку квітня із таким діагнозом в міську інфекційну потрапило близько 26 хворих. В основному це – діти, віком до трьох років. Найменшому – лише 8 місяців. До лікарні маля потрапило разом із іншими 17-ма дітьми, з 2-го по 5 квітня. Усі вони – жертви молочної кухні – так кажуть їхні матері.  Жінки розповідають, купували продукти там, годували своїх чад, а, в результаті, опинилися у інфекційці. Станом на п’ятницю, 5-ро із них все ще знаходилось у реанімації. Лікарі констатують, захворювання – дуже важке і просять батьків вакцинуватися.

10-місячній Софійці стало зле ще в суботу вранці. Мати пригадує, тоді не на жарт злякалася. Симптоми почали проявлятися зразу і по наростаючій.

В результаті дитина опинилася у інфекційній в реанімації. Тут їй зробили усі необхідні аналізи і встановили – в малечі рото вірус. Пані Оксана припускає, Софійка заразилася через молочну кухню.

Окрім Софійки наразі в реанімації – ще четверо діток. Лікарі кажуть, вірус – не з легких.

За фактом отруєння дітей у Держпродспоживслужбі краю взялися за перевірку Молочної кухні. Наразі її вже закрито.

Результати аналізів у Держпродспоживслужбі кажуть, отримають на початку наступного тижня. Якщо виявиться, що дітки заразилися саме через молочну кухню на підприємство чекають чималі штрафи. А, можливо, і кримінальна відповідальність. Адже за фактом масового отруєння дітей правоохоронці відкрили кримінальне провадження. А поки слідство триває, лікарі б’ють на сполох. Адже, кількість хворих на рота вірус в краї зростає у геометричній прогресії.

Жертвами рота вірусу в основному стають діти до 3-річного віку. Лікарі кажуть, підчепити його не складно, адже він передається як звичайна кишкова інфекція.

Боротися із рота вірусом, щоправда, набагато складніше. Лікування може тривати не один тиждень.

Лікарі кажуть, розпізнати рота вірус насправді не важко. Адже його симптоматика – гостра.

Убезпечити свою дитину від рота вірусної інфекції – цілком реально. Лікарі радять вакцинуватися. Кажуть вакцина в Україні є, її можна замовити і убезпечити своє маля, адже цією інфекцією можна хворіти не один раз і навіть не два.

 

" " " "