Чи пропускають водії пішоходів на «зебрі»?

1777

Нерегульовані пішохідні переходи на вулицях Шевченка та Кам’янецькій, а також додаткові секції світлофорів на перехресті Тернопільської та Молодіжної. Власне, на цих локаціях ми вирішили перевірити чи пропускають хмельницькі водії пішоходів на «зебрі»? Що з того вийшло – дивіться далі.

Дорожні знаки та розмітка, обладнання, світлофори та поліцейський. За їх допомогою здійснюється регулювання дорожнього руху. Одні мають перевагу перед іншими, втім завдання спільне – безпека та комфорт на дорозі. Власне, для комфортного розїзду на світлофорах і облаштовують додаткову секцію.

Звісно, «зелена стрілочка» переваги у русі не надає, втім все таки спрощує розізд. У Хмельницькому таких секцій вдосталь. Одна з них на перехресті вулиць Тернопільської та Молодіжної. Саме тут, бідкаються пішоходи, водії частенько їх не пропускають.

На нерегульованих переходах пішоходи також у пріоритеті. Таких ділянок, до слова, у місті не бракує. І, майже, на кожній з них, за словами пішоходів, їх права обмежують. Та, навіть, попри перевагу у русі, пішоходи повинні бути уважними та обережними. Перед тим, як перейти дорогу потрібно оцінити ситуацію, а вже потім розпочати маневр.

А ще не ватро забувати – пішоходу зачекати кілька секунд значно легше, аніж водію зупинити авто.

" " " "