Як не опинитися першим ззаду: незважаючи на строки, департамент освіти продовжує приймати документи до дитсадків.

2100

1 серпня завершився прийом документів до дитсадків. Незважаючи на прописані строки, у департаменті освіти міста – черги. В основному серед відвідувачів – батьки-забудьки – ті, хто раніше зареєстрував своє чадо он-лайн, але підтвердження в дитсадок не направив. А, відтак, у електронній черзі автоматично опинився ледь не останнім. В департаменті кажуть, така ситуація на сьогодні їх – найбільший головний біль. Зараз вгамувати його не вийде, бо дітей дитсадківського віку цьогоріч – найбільше за останні роки. Утім, пігулку все ж таки мають.

Цьогоріч охочих влаштувати своє чадо у дитсадочки міста не бракує. Все просто – приймають малечу 2013-14-го років народження, на які припадає загальноукраїнський бейбі-бум. Наразі уже зараховано 3028 діток. Утім, це – далеко не всі охочі. Деяким 1 вересня не пощастить переступити поріг дитсадочку з вини власних батьків. Останні, зачасту, стаючи в електронну чергу, просто забуваються довести справу до кінця.

Півроку зволікають, а в липні згадують: малечу все ж таки потрібно оформити в садочок. Коли приходять за консультацією, то виявляють дитина в черзі – перша із заду.

Власне, якщо її написати, то ваша дитина обов’язково опиниться в садочку. Принаймні для того, аби малеча, якій уже пора туди потрапила в департаменті роблять усе можливе. Не так давно збільшили кількість дітей у групах до 35 чоловік. Батьків заспокоюють, це – лише список, а не фактична наповнюваність. За статистикою хмельницькі дитсадки відвідує від 68-ми до 72-ох відсотків малечі. Крім того, існує так званий добір. Його розпочнуть проводити із 5 вересня.

" " " "