Чорнобильці вийшли на акцію протесту.

1261

Чорнобильці вийшли на акцію протесту. У вівторок біля Верховної Ради відбувся мітинг чорнобильських організацій під час якого протестувальники звернулися до голови законодавчого органу із проханням ухвалити законопроект № 6292 щодо захисту соціальних гарантій ліквідаторів. В підтримку прийняття законодавчого акту було зібрано декілька тисяч підписів. Їх голові парламенту Андрій Парубію передав народний депутат групи «Партія «Відродження» Андрій Шипко. Спікера закликали якомога швидше поставити законопроект на голосування.

Включити в повістку дня законопроект №6292 про захист соціальних гарантій чорнобильців і домогтися його розгляду на сесії Верховної ради. Із такою метою під стінами парламенту зібрались сотні представників чорнобильських організацій з різних регіонів України. Свої вимоги вони адресували спікеру парламенту Андрію Парубію.

 Законопроектом 6292 пропонується відмінити обмеження і підвищити пенсії для всіх категорій чорнобильців, збільшити розмір державної допомоги для ліквідаторів і тих, хто постраждав під час аварії на ЧАЕС, а також підняти ряд інших соціальних виплат.

За декілька тижнів на підтримку законопроекту було зібрано більш ніж 10 тисяч підписів у всіх регіонах країни. На цьому в «Відродженні» обіцяють не зупинятися. Кажуть, й надалі вимагатимуть включення законопроекту до порядку денного. Робитимуть усе для того, аби домогтися справедливості для людей, котрі 31 рік тому ризикували власним життям заради кожного з нас.

" " " "