ВІЛ – це не вирок. У Хмельницькому відбувся флешмоб до Дня пам’яті людей, які загинули від СНІДу.

1114

Щодня в Україні від СНІДу помирає 11 чоловік. Темпи розповсюдження хвороби медики порівнюють з епідемією. Кількість офіційно зареєстрованих пов’язаних зі СНІДом смертей у період з 1987 по квітень 2017 років становить майже 43тисячі. Та сьогодні ВІЛ – це не вирок. Щоб нагадати про це хмельничанам та закликати їх до толерантності до людей з позитивним статусом у місті відбувся флешмоб. Його приурочили до дня пам’яті людей, які померли від СНІДу. 

Невидимий вбивця живе у кожній    людині. І роками знищує імунну систему. Вбив лідера гурту Квін – Фреді Меркюрі, відомого тенісіста 70-х років – Артура Еша, відомого письменника – фантаста Айзека Азімова і ще багатьох людей. Його ім’я – ВІЛ – вірус імунодифіциту людини. Як кажуть лікарі, сам вірус не небезпечний. Він може знаходитись в організмі людини до 30 років і ніяк себе не виявляти. Смертельною є остання стадія – СНІД. Імунна система руйнується, у людини виявляються онкозахворювання. Головне на ранніх стадіях виявити наявність імуновірусу в організмі.

Кожної третьої неділі травня світ відзначає День пам’яті людей, які загинули від СНІДу. У Хмельницькому до цього дня влаштували флешмоб, аби згадати усіх, хто помер від страшної хвороби та закликати оточуючих бути толерантним до ВІЛ-позитивних людей. У флешмобі взяли участь студенти, школярі та соціальні працівники.

Центром міста учасники флешмобу пронесли полотно із іменами тих, хто помер від СНІДу. На майданчику перед кінотеатром Шевченка запалили свічки. На завершення відправили у небо кульки із листами тим, хто помер від цього недугу з надією на те, що від СНІДу не забиратиме більше життя.

 

" " " "