Чи продовжать будувати Палац Спорту у Хмельницькому?

1216

Презентувати власні здобутки та отримати підтримку на подальший розвиток. У Хмельницькому відбулося виїзне засідання підкомітету Верховної Ради з питань спорту та фізичної культури. Зустріч розпочали з презентації спортивної інфраструктури. У Хмельницькому – це фактично 30 новозбудованих об’єктів. Такі показники мали б довести доцільність фінансування саме нашого міста з держбюджету.

Спортивні майданчики, об’єкти для тренувань та відкритті змагання – це складові спортивної інфраструктури. Її розвиток та підтримка –  непростий та довготривалий процес. Зазвичай все обмежується фінансуванням. Така проблема сталася із міським Палацом Спорту. Його будівництво розпочали минулого року. Загалом із державного бюджету було виділено 80 мільйонів гривень, частину коштівдофінансовано з міського. Готовністьарени–  50 відсотків. Подібні спортивні  об’єкти будуються ще в трьох містах. За показниками Хмельницький будівельні роботи виконує найшвидше. Та у 2020 році нових надходжень не було. Відтак, будівництво загальмувало.

Палац Спорту – єдиний об’єкт, який фінансується з держбюджету. Аби визначитися із його подальшою долею у Хмельницькому відбулося виїзне засідання підкомітету Верховної Ради з питань спорту та фізичної культури. Нині його очолює Ольга Саладуха. Вона – бронзова призерка Олімпійських ігор. Згадує, що неодноразово тренувалася саме у Хмельницькому.

Аби відновити будівництво, для обласної влади потрібно подати відповідні документи до Державного фонду регіонального розвитку.

Вся спортивна інфраструктура в Хмельницькому створювалася виключно за кошти міського бюджету. Нині вже збудовано 30 об’єктів, серед яких багатофункціональні пришкільні майданчики, легкоатлетичний манеж, комунальний басейн та реконструйовані стадіони «Поділля» і «Локомотив». І в міської влади вже готові проєктно-кошторисні документи та виділені земельні ділянки під нові, не менш важливі спортивні об’єкти.

 

" " " "