Самовільно чи для блага. У мікрорайоні Дубове розгорівся спір за автомобільну парковку

1110

Для блага людей чи самовільно? У мікрорайоні Дубове розгорівся спір щодо будівництва парковочних місць для автомобілів.  Один із мешканців будинку на вулиці Козацькій вирішив спорудити місця для стоянки автомобілів. Чи законні такі роботи  та як до цього ставляться сусіди?

Де залишити автомобіль – ця проблема   відома чи не кожному українцеві. Особливо це стосується тих будинків, котрі побудовані кілька десятків років тому. Пан Олександр вирішив  цю проблему по-своєму та разом із сусідами побудував додаткові місця для машин.

Підтримують його й інші сусіди. Кажуть, стоянка потрібна. Проте дозволів у людей на будівництво немає. Тому сюди  вже неодноразово приїздили комунальники з приписами про усунення будови. Останнього разу була і важка техніка.

Такі дії місцевих активістів підтримують не всі.

Пані Олена, яка живе у сусідньому будинку, додає, через гори  будівельних відходів  почала збиратися вода під стінами її багатоповерхівки. На її думку це може призвестидо цвілі у квартирах та затоплення підвалу.

Ініціатор будівництва каже, на спорудження майданчику погодилися багато  жителі прилеглих будників. Чоловік демонструє їхні підписи.

Незадоволена і пані Валентина. Жінка каже, на цьому місці було багато зелених насаджень. Тепер їх немає. А ще жінка зізнається, коли збиралися підписи на будівництво – у список потрапило її прізвище і підпис, проте свою візу на документі вона не ставила.

У профільному управлінні кажуть, аби щось будувати – потрібен дозвіл. Тому ця стоянка є незаконною.

Василь Новачок додає, облаштовувати  додаткові паркомісяця на зелених зонах можна, але у відповідності до правил та чинного законодавства.

Ініціатори будівництва переконують, про дозволи не знали. Тепер мають намір їх отримати.А от інша сторона має надію що парковку все ж таки приберуть.

" " " "