Ціну на газ у серпні вже підняли: дійзнайтеся на скільки

З 1 серпня газ населенню відпускатимуть за ринковими цінами

1958

Компанія “Нафтогаз” оприлюднила на своєму сайті серпневу ціну на газ. Його пропонують українським споживачам за ціною 3,24 гривні за кубометр. Ця ціна дається із врахуванням ПДВ, але без вартості транспортування.

У липні аналогічна ціна (з ПДВ і без транспортування) становила близько 2,8 гривні. Таким чином, серпневий газ обійдеться нам дорожче на 0,43 гривні за кубометр, або, якщо вирахувати у відсотках, то приблизно на 15%.

Крім того, на сайті “Нафтогазу” також пропонують споживачам придбати газ за річним тарифом, тобто здійснивши передоплату за рік. Річний тариф ще дорожчий за серпневий. Він становить 4,73 гривні за кубометр. Тобто, вже навіть із цього факту зрозуміло, що вартість газу упродовж року зростатиме, дешевшати він не буде. А якщо навіть і відбуватимуться якісь коливання в ціні, то середня річна вартість блакитного палива буде відчутно вищою, ніж вона є зараз.

Звісно, якщо платити за газ помісячно (так як це робить переважна більшість споживачів), то його середня місячна вартість буде ще вище, ніж 4,73. Інакше не було би ніякого сенсу його передплачувати. Експерти кажуть, що середньомісячна ціна газу упродовж наступного року становитиме близько 5 гривень за кубометр. А з врахуванням вартості транспортування вона може бути 6 і навіть вище гривень за кубометр. Однак це все одно виходить трохи нижча вартість, ніж була у попередні роки.

" " " "