Ціни на овочі, фрукти та м’ясо в Хмельницькому.  

2588

М’ясо – від ста гривень, крупи – від дев’яти. В порівнянні з вереснем цінова ситуація на хмельницькому ринку суттєво не змінилася. Змінилися потреби хмельничан – вони більше купують продукцію, вирощену на подільській землі. Продавці ж рекомендують фрукти та овочі, які мають сезонний характер. Бо вже у листопаді їх вартість може значно зрости.

Прилавки хмельницького базару «гнуться» від асортименту городини. Нині такі продукти сезонні і привезені із рідного села продавців. Тому ціни не надто високі. Цибуля та морква коштують лише 9 гривень, а капуста ще дешевша – 6 із половиною за кілограм.

Нині сезон яблук. В асортименті їх понад 16 сортів. Вартість починається з 10 гривень.

Продавці наголошують, яблука треба купувати саме зараз. Бо через місяць-другий ціна почне «кусатися».

Жовтневі ціни на м’ясо стартують від 100 гривень за кілограм – це за лопатку та задню частину. Ошийок та вирізка обійдеться в 135 гривень. Найдешевшим вибором будуть ребра – 90 гривень. Нинішня ціна на сало не поступається м’ясу.

Із настанням осінньої пори містяни почали частіше купувати супові набори.

Якщо ж ціна на свинину постійно коливається, то на телятину вона вже не змінювалася протягом року.

Ціни поки заморожені, а от покупців мало.

Курятина – найбільш економний варіант. Крильця можна купити за 46 гривень, а філе за 96. Щодо круп, то найдешевша, яку нам вдалося знайти – кукурудзяна – 9 гривень за кілограм. Макарони в середньому коштують 18 гривень. Дещо дорожчі на ринку рис та гречка. Ціна коливається від 20 до 35 гривень за кілограм. Також містяни почали звертати увагу на імпортні крупи: нут, сочевиця, кус-кус, булгур – їхня вартість понад 50 гривень.

Яйця можна знайти від 12 гривень за десяток, а якщо з двома жовтками то аж 25 гривень. Літр олії обійдеться в 26 гривень.

" " " "