Ціни на проїзд

405

Тролейбус – до 5 з половиною, автобус  –  до 8 гривень. На розгляд виконавчого комітету виноситься проєкт рішення щодо нових розцінок на проїзд у місті. У Хмельницькому, кажуть у міській раді, залишається одна із найменших цін на поїздку в електротранспорті. Засідання виконкому запланували на початок квітня. До того часу управління економіки проводить розрахунки, адже остаточної ціни квитка поки не визначили.

Чергове здорожчання. Цього разу – на поїздку у громадському транспорті. У міській раді кажуть, збільшення вартості квитка найближчим часом неминуче.

Остаточні розрахунки визначає управління економіки. В інтересах громади нові тарифи мають бути обґрунтованими.

Разом із здорожчанням проїзду, у місті планують впровадити електронний квиток. З часом кондуктори із тролейбусів зникнуть. Людей, що продають білетики, замінять валідатори. Проте технічне обслуговування цих пристроїв поки «кульгає».

Після тролейбусів валідаторами планують обладнати великогабаритні автобуси, а згодом і маршрутні таксі. Проте за чий кошт це робити – питання спірне. Адже, у діючих договорах з перевізником таку умову не прописували.

Як кажуть у міській раді, запровадити повністю електронний квиток у місті планують із першого травня. А щоб заохотити містян до безконтактних платежів, вартість поїздки у транспорті при оплаті карткою буде нижча, ніж при розрахунку готівкою.

 

" " " "