ЗАКРИТТЯ ШКІЛ

1169

Ліквідація 12 шкіл. Такий проєкт рішення виносять на порядок денний чергової сесії у Теофіпольській громаді. Однак батьки учнів проти закриття навчальних закладів. Тож прийшли під стіни селищної ради. Мітингарі намалювали плакати та вимагали зустрічі із керівництвом громади. Чи почули думку людей – знають наші журналісти.


Це Строковецька школа перших-других ступенів. Навчається тут 46 дітей, які щоразу займають призові місця на конкурсах та олімпіадах. У першому класі тут – 5 діточок. У навчальному закладі зробили ремонт, є триразове харчування та довіз із навколишніх сіл. Та от із першого вересня шкільні двері можуть не відкритись.  Педагоги визнають, для ремонтів коштів не вистачає, тож батьки допомагають.

Саме новина про те, що школи у селах можуть закрити, підняла бунт серед батьків. Тож усі вони прийшли під стіни селищної ради. Мати трьох учнів  із села Строки Людмила каже, для сільських дітей буде важкий процес адаптації у селищній школі.

Не в захваті від закриття шкіл і жителі села Ординці. Адже гімназія і садок там знаходяться в одному приміщенні. Як кажуть у селищній раді, таке непопулярне рішення у громаді змушені прийняти через малу наповнюваність  шкіл. Попередньо, представники створеної комісії оглядали об’єкти, що піlлягають ліквідації. Спочатку їх було понад 20, згодом у проєкті рішення, що розглядатимуть на черговій сесії, кількість скоротили до 12.

Спілкування представника громади та батьків було емоційним. Проте перед сесією будуть засідання комісій. Тож позицію батьків там обіцяють врахувати. До того ж, спочатку потрібно подбати про дороги для довозу дітей та шкільні автобуси. А це питання поки не вирішене, каже секретар.

Батьки ж запевняють, будуть  писати листи із проханням допомогти до депутатів та столичних посадовців. Звернення до голови громади  вони уже написали.

" " " "