Цьогоріч на боротьбу з COVID-19 в бюджеті Хмельницького закладено більш ніш в чотири рази менше коштів

У Хмельницькому цьогоріч на боротьбу з коронавірусом закладено 11,7 мільйонів гривень проти 50,2 в 2020 році

1206

Минулого року хмельницька місцева влада витратила 50,2 мільйона гривень на боротьбу з COVID-19. Цього року, станом на сьогодні, на такі витрати закладена сума більш ніж в чотири рази менша, а саме – лише 11,7 мільйона гривень. Про це розповів в інтерв’ю  руху ЧЕСНО мер Хмельницького Олександр Симчишин.

При цьому він зазначив, що ця сума не включає в себе виплати громадянам, котрі вже перехворіли коронавірусною інфекцією, в рамках одноразової матеріальної допомоги. А це ще приблизно 2–3 мільйони гривень.

“Видатки на 2021 рік будемо коригувати в сторону збільшення під час перегляду бюджету у квітні та липні”, — додав міський голова.

Також Симчишин наголосив, що на даний момент остаточних цифр щодо втрат бюджету протягом січневого локдауну немає.

Читайте також: На Хмельниччині виявлено майже п’ятсот випадків захворювання на COVID-19

«Наші прямі втрати — це пільги, які ми надамо нашому бізнесу: півмісяця нарахування орендної плати для орендарів комунального майна, які не працювали, звільнення на два тижні від плати за оренду землі і за земельний податок наших ринків. Плюс для першої групи ще діє до травня пільговий період звільнення від сплати єдиного податку.

Важливо розуміти непрямі втрати, які неможливо порахувати. Кожна звільнена під час локдауну людина чи людина, яка не отримувала заробітну плату, це недоотриманий ПДФО. Це зупинений розвиток підприємств, які планували розвиватись та добирати працівників, а отже, платити більше ПДФО. Саме через такі от речі і через багато безглуздої політики центральних органів влади бюджет 2021 року у Хмельницькому не той, який би нам хотілося, м’яко кажучи» – зазначив Олександр Симчишин.

 

" " " "